Lyt til artiklen:

Over halvvejs mod målet om udtagning af 100.000 hektar lavbundsjorde

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Siden den seneste opgørelse er der givet tilsagn om tilskud til projekter med lavbundsjorde på samlet 17.600 hektar. Det betyder, at der nu samlet er cirka 56.200 hektar lavbundsjorder inklusiv randarealer, der enten er færdigetableret, under realisering eller under forundersøgelse til etablering.

- Vi ved, hvor vigtig lavbundsindsatsen er for at fortsætte den grønne omstilling af landbruget. Derfor er jeg meget glad for at se, at der fortsat er fremdrift i udtagningen, og at flere og flere lavbundprojekter bliver sat i gang, så vi faktisk er mere end halvvejs i forhold til vores ambition. Det understreger en stor velvillighed fra landmændene til at indgå i projekterne og lægge jord til den grønne omstilling også på dette punkt, siger fødevareminister, Jacob Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udtagning af lavbundsjorder er væsentlig for at nå målsætningen om at reducere landbrugets udledning af drivhusgasser med 55 til 65 procent i forhold til udledningen i 1990.

Maskinbladet 1994: Vådområder på fremmarch

Se også:

Maskinbladet 1994: Vådområder på fremmarch

Af den aktuelle opgørelse fremgår det, at der fortsat er få hektarer opgjort som færdigetablerede lavbundsjorder. Men det er der ifølge Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri en god forklaring på.

- Reelt set er der flere lavbundsarealer fysisk udtaget, end hvad der fremgår af antal hektar færdigetablerede lavbundsjorder inklusiv randarealer. Det skyldes blandt andet, at projektarealerne først skal tinglyses som permanente vådområder, inden der udbetales tilskud. Først herefter kan et projekt indgå i statistikken over færdigetableret projekter. Det tager typisk fire til syv år fra, at der igangsættes forundersøgelser på et lavbundsprojekt, til projektet er færdigetableret, oplyser ministeriet.